Σελίδες

07 Απριλίου 2010

Αμάλθεια


Ότι δεν είδες θα το ξαναδείς,
όχι όπως το ποντίκι που δεν τρώει το τυρί
                               γιατί φοβάται τη φάκα,
αλλά όπως η χρυσοφόρος ανέλιξη,
              που έχει το φύλλο-άνθος
              και άνω και κάτω,
              και που ανάμεσα τους διαβαίνει
              αβίαστα η γίδα Αμάλθεια.


Σχόλια από   stixoi.info

1 σχόλιο:

  1. Aνδρέας Lark
    Είμαι σαν το ποντίκι αλλά δεν νοιώθω αποκομμένος (τώρα πια...τό ΄μαθα με τα χρόνια) ΩΡΑΙΟ! Συμμετρικό στην εμφάνιση (όπως άλλα τέσσερα) και προφανώς οι ενάρετοι (με την έννοια της ανδρείας-την εννοώ αλλιώς και δικαιούμαι ο Ανδρέας-και της γενναιότητας) μετέχουν της αειφόρου συμπαντικής ανάπτυξης. Η κατσίκα εντάξει σύμβολο...αλλά υλιστικό...θα μου πεις τώρα 'το γάλα, βασική τροφή', θα σου πω 'ο Απ. Παύλος αποκαλεί γάλα τα στοιχειώδη περί ευαγγελικού λόγου και όχι τα ουσιώδη' θα μου πεις 'εσύ τι ξέρεις τι θέλω να πω' και θα σου πω ''θα καταλάβεις από κάποιο επόμενό μου που θ' αρχίζει από 'θέλω'...''(promotion)
    Nk
    Να είσαι καλά φίλε Ανδρέα όλα σου τα σχόλια στάζουν λίγο από το γάλα της τροφού Αμάλθειας, και τα δέχομαι σαν ωραία τροφή !!!!!!!
    ΑL
    Παρομοίως το δικό σου μήνυμα...έβαλες όλες τις 9 καλές φατσούλες σε μία γραμμή!
    Hercules V
    Ναι φίλε τα ζωώδη ένστικτα δεν έχουν πρόσβαση σε αλλα επίπεδα
    Ανεβαίνοντας ο μυημένος του δίνεται και περισσότερη δυναμη από το ΄΄γάλα΄΄ της επίγνωσης για εφόδιο στην προσπάθειά του. Καλή δύναμη λοιπόν.
    stixoplektis
    μικρό γεμάτο νόημα μέσα σε λιγες γραμμές !!! μπράβο !!!
    Αγνή
    Εύγε!!!
    αντικλείδι
    Το διανοητικό μου επίπεδο (και προς Θεού, δίχως ίχνος ειρωνείας)
    δεν μπορεί να το καταλάβει και το να γράψω ψευτιές , δεν με τιμά ...
    Από τα σχόλια όλων αυτών που προηγήθηκαν και άρα το κατάλαβαν
    πρόκειται μάλλον για ένα θαυμάσιο "μπιζουδάκι" διαλογισμού !!!
    Σου στέλνω την σκέψη και την καλή μου αύρα ...
    Nk
    Καλή μου Φίλη Πέλαγία, πολύ χαίρομαι για τις δημιουργίες σου και εύχομαι να είσαι καλά. Σε ευχαριστώ για το ερώτημα έτσι απλά και αληθινά που το έθεσες. Ωραία το περιέγραψες σαν μπιζουδάκι!! Πράγματι μέσα στη πορεία της όλης αναζήτησης, όταν ήρθα σε επαφή με τον Διαλογισμό βίωσα κάποιες καταστάσεις αφαίρεσης της σκέψης παντελώς και όταν επανερχόμουν ερχόντουσαν κάποια τέτοια κείμενα, κάτι σαν κοινοποίηση. Να φανταστείς δεν ήταν οικεία ούτε σε μένα και τα κρατούσα κάπως σαν κοαν που τα κλώθεις συνεχώς και προβάλλουν νέα νοήματα. Από ότι έχω καταλάβει μπορεί ο καθένας να το ερμηνεύει με το δικό του τρόπο.
    Η Αμάλθεια για μένα συμβολίζει την επάρκεια που εξαρτάται από μια εσωτερική ισορροπία ανάμεσα στα κάτω (γήινα) και τα άνω (ουράνια). Όσο για πράγματα που προσπερνάμε δίχως να τα προσέξουμε μπορεί το εγώ μας να μας τυφλώνει ενίοτε!! Το θέμα δεν είναι να μη κάνουμε πράγματα γιατί ο φόβος καιροφυλαχτεί αλλά γιατί είναι μέσα βαθιά στη συνείδηση μας και τη καρδιά μας, Σε ευχαριστώ που μιλάμε. Να περνάς καλά!!!!
    dante537
    μασάει η αίγα αβγοτάραχο?
    στίχος
    ...ό,τι δεν είδες...θα το ξαναδείς...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή